marți, 17 decembrie 2013

De ce ar trebui curatate sistemele de incalzire ?


De ce ar trebui curatate sistemele de incalzire ?

Sistemele de incalzire ar trebui curatate,de exemplu, la punerea in functiune a fiecarei instalatii noi de incalzire sau la instalarea unei centrale sau a unui cazan nou intr-un sistem de incalzire existent. Scopul curatarii si spalarii chimice este de a proteja sistemul de incalzire impotriva contaminarii cu ulei mineral, in special in sistemele de incalzire cu temperatura scazuta. Prin indepartarea rezidurilor de flux daunatoare si resturile de la instalare se elimina una dintre cauzele ce produc coroziunea.
Prin curatarea sistemelor de incalzire existente se elimina namolul negru (oxid de fier), depunerile de calcar, rezultand imbunatatirea circulatiei agentului termic, beneficiul cert fiind reducerea consumului de combustibil si atenuarea zgomotelor din centrala. Pompa Powerflushing este un mijloc mecanic pentru a accelera procesul de curatare.

Ce ar trebui facut ?

Protectia impotriva contaminarii cu ulei mineral
Sistemele de incalzire pot fi contaminate de uleiurile minerale folosite pentru a proteja anumite componente din sistemele de incazire in timpul procesului de fabricatie si pana la instalare, impotriva coroziunii cum ar fi de exemplu, radiatoarele de otel, centrale termice, serpentine etc. Daca uleiul mineral nu este eliminat din instalatia de incalzire, multe accesorii din sistem cum ar fi: vane motorizate, ventile, robineti, supape, se pot bloca, rezultand defectarea lor inclusiv a pompei de circulatie.
Protectia impotriva coroziunii
Intensitatea procesului de coroziune chimica este conditionata de natura materialului, natura materialului coroziv, concentratia, temperatura, presiunea mediului coroziv si durata de contact. Dintre factorii externi actiunea cea mai daunatoare asupra metalelor o are oxigenul.
Pagubele provocate de coroziune sunt legate nu numai de pierderile de metal, ci si de faptul ca utilajele, constructiile, piesele distruse de coroziune au un cost mult mai mare decat al materialului din care sunt confectionate. Daca la acestea se adauga si cheltuielile pentru repararea pagubelor provocate de coroziune, montarea aparaturii de inlocuire, utilizarea materialelor anticorozive scumpe, aplicarea metodelor de protectie anticoroziva, cat si faptul ca aproape in toate domeniile industriei se pune problema protectiei anticorozive, ne dam seama cat de importanta este coroziunea.
Curatarea instalatiilor termice 0726600069

Cand trebuie facuta curatarea chimica a instalatiei termice?

Schimbatoare primare din Cupru, Inox, AL-SI
Defect – fierbe, nu face ACM, crestere rapida a temperaturii pe schimbator, pocnituri in functionare pe putere maxima.
Instalatii de incalzire
  • Defect - nu se incalzesc complet radiatoarele, nu se incalzesc ultimele radiatoare.
Centrala termica;
  • Defect – fierbe schimbatorul, pompa blocata frecvent, nu face ACM, vana cu 3 cai blocata
Protectia instalatiei de incalzire prin pardoseala:
Probleme:
  • Eficienta redusa si blocaje
  • Contaminare microbiologica
Se utilizeaza solutii care protejeaza impotriva contaminarii biologice. De asemenea se utilizeaza solutii care previn reaparitia depozitelor gelatinoase in rezervoare de stocare si/sau de expansiune.
  • Cleaner F3 pentru curatare
  • AF10 Biocide, Protector F1, HP-5c sau HP-15c
Consideratii generale
  • Spalarea instalatiilor noi se poate face si cu apa rece folosind Cleaner F3 si pompa Powerflushing Pump MK III ( nu folositi acizi pentru a curata instalatiile noi).
  • Spalarea instalatiilor vechi se va face obligatoriu folosind apa calda ( centrala termica este pornita in timpul procesului de spalare). Apa calda va ajuta agentul de curatare si ne permite sa observam eventualele portiuni din circuit sau radiatoare prin care apa nu circula.
  • Niciodata nu se spala doar schimbatoarele de caldura din centrala termica. Produsii de coroziune sunt generati in proportie de 95% in radiatoare si tevi.
  • Nu folositi inhibitorul de coroziune si impotriva depunerilor de calcar fara sa spalati intrgul sistem, chiar daca vorbim de un sistem nou.
  • Verificati eficienta operatiunii de spalare cu aparatul TDS Meter (masoara cantitatea de solide dizolvate in apa).
  • Verificati concentratia de protector F1 din sistem.
  • Spalarea instalatiilor noi folosind solutii de curatare si protectie,va prelungi durata de viata a sistemului si va elimina defectiunile cauzate de fenomenele de coroziune sau depuneri de calcar.
  • In cazul sistemelor in care sunt folosite radiatoare de fonta sau otel,noi sau vechi montati filtre magnetice.
  • Depunerile de substante grase,uleiuri,vaseline sau antigel deteriorat se curata cu apa sub presiune.
  • Intotdeauna se face clatirea cu apa inaintea spalarii chimice.
  • Se vor respecta concentratiile recomandate – nu este pericol de supradozare!
  • Se vor respecta timpii de spalare.
  • Pompele de spalare trebuie sa asigure debitul si presiune corecta pentru a fi eficienta.
* Debit / presiune mica = efect de infundare
* Debit / presiune prea mare = efect de lustruire
ATENTIE! Antigelul auto ataca garniturile si infunda schimbatoarele de caldura.
Utilizarea corecta a tratamentului apei din circuitele termice poate asigura ca eficiența sistemului de incalzire sa se mențina pe termen lung si ca emisiile de CO2 sa fie la un nivel scazut.
Foxy Plast vine in ajutorul dvs cu servicii de curatare si intretinere a instalatiilor termice, servicii care se executa in perioada mai-septembrie pentru a evita discomfortul cauzat de oprirea caldurii. Pentru aceasta dispunem de personal specializat, tehnologie moderna si utilizam doar produsele FERNOX, produse care sunt acceptate de cei mai importanti producatori de centrale termice, intrucat ofera solutii pentru curatarea personalizata a instalatiilor si centralelor in functie de natura componentelor acestora (otel, cupru, aluminiu, inox, etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu