sâmbătă, 20 mai 2017

Defectiuni ce pot aparea in instalatiile de incalzire



                            Defectiuni ce pot aparea in instalatiile de incalzire 



Oxid negru de fier
Depunerile negre de magnetite produc sedimente dense in calorifere si in interiorul centralei.
Pot obstructiona pompele si pot reduce circulatia apei in tevi si in radiatoare.
Atunci cand dintr-un ventil de aerisire al unui calorifer, al centralei sau de la robinetul de evacuare curge apa neagra inseamna ca starea de coroziune este avansata.
Oxidul negru se formeaza la toate instalatiile netratate.

Oxid rosu de fier
Rugina rosie sau maro se produce doar la instalatiile de incalzire atunci cand acestea sunt aerate. Defectiunile datorate aerarii trebuie sa fie reparate si componentele stricate trebuie sa fie inlocuite, astfel incat sa se previna alte avarii (daune).

Hidrogen (foarte inflamabil)
Hidrogenul este un subprodus al proceselor de coroziune si in prezenta sa este necesar sa se aerisească des instalaţia. Hidrogenul este deseori confundat cu aerul. Poate fi sesizata prezenta sa dand foc atunci cand iese din ventilul de aerisire al caloriferului si este usor de identificat deoarece dandu-i foc produce o flacara galbena. Acumularile de gaz scad nivelul apei, afectand astfel sistemul de circulatie al radiatoarelor care la randul lor devin reci.

Efecte galvanice
Coroziunea galvanica este foarte cunoscuta de toti si contribuie in mod semnificativ la deteriorarea instalatiilor centralizate de incalzire. In prezenta cuprului, otelului si aluminiului coroziunea devine daunatoare ca si intr-o baterie care se consuma.

Impuritatile
Impuritatile existente in apa au un rol decisiv in procesele de coroziune ale unei instalatii de incalzire. Nivelul de coroziune creste cand se unesc fluxantii care contin cloruri.
Noile instalatii ar trebui spalate preventiv inainte de prima utilizare, cu un detergent conform BS7593 si conform regulamentului Benchmark astfel incat sa se evite problemele similare.

Calorifere gaurite sau care au pete de coroziune ca un varf de ac
Pierderile radiatorului se produc din cauza coroziunii prin innegrirea localizata in anumite puncte si acest lucru nu este altceva decat rezultatul unei combinatii a situatiilor mai sus amintite.

Zgomotele centralei
Cand in schimbatorul de caldura sunt namoluri sau cruste, apa poate fierbe in anumite zone. Acest lucru la nivel de acoperire produce temperaturi interne foarte mari, ce cauzează formarea de bule de aer (vapori) pe schimbatorul de caldura.

Sursa;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu