luni, 20 iunie 2016

Cand se curata incalzirea prin pardoseala ?

                                    
                                   Cand se curata incalzirea prin pardoseala ?      ‚, NORMAL „ un sistem de incalzire prin pardoseala se curata la cca 5 ani de la punerea in functiune pentru a se mentine performanta sistemului.
Beneficiarii sistemelor de incalzire prin pardoseala, rareori sunt avertizati de catre dezvoltatori,constructorii de case si instalatori ca acest sistem de incalzire necesita, ca o centrala , intretinere regulata. Astfel, incalzirea prin pardoseala trebuie curatata la fiecare 5 ani, iar un circuit de calorifer la fiecare 5 / 6 ani (in special pentru modelele din"otel").Odata cu utilizarea masiva a tevii PEX , tevi cu sau fara barierade oxigen, folosite la alimentarea unor radiatoare sau la incalzirea prin pardoseala,aceste curatari sunt mult mai mici sau de loc.
Acest procedeu de intretinere fiind necunoscut utilizatorului final, cauzeaza uneori colmatarea ireversibila a conductelor care alimenteaza radiatoarele sau mai rau, colmatarea buclelor de incalzire prin pardoseala, fortand totodata puterea centralei.
Celelalte componente prezente in reteaua de incalzire, se deterioreaza rapid din cauza coroziunii si a calitatii apei care are o duritate mult prea mare.
Este necesara o indepartare a namolului in speranta ca nu este prea tarziu: o teava PEX infundata cativa milimetrii este aproape imposibil de a mai da randament !
Schimbatoarele de caldura cat si celelalte componente din noua generatie de cazane pentru incalzire, sunt mult mai subtiri si fabricate din materiale mult mai fiabile decat cazanele vechi!
Unui sistem de incalzire, indepartarea namolului este foarte importanta si ar trebui sa se faca cel putin o data la 5 ani, mai ales pentru incalzirea prin pardoseala care functioneaza la temperaturi scazute favorizand astfel dezvoltarea bacteriilor si algelor.
 O curatare a sistemului de incalzire trebuie facuta odata cu aparitia problemelor la sistemul dvs., cum ar fi: zonele reci la incalzirea prin pardoseala, radiatoare cu suprafete neincalzite, o circulatia deficitara a sistemului, zgomote in cazan si performanta in scadere, radiatoare zgomotoase, repetarea unor defectiuni ale pompei, apa din sistemul de incalzire este maronie sau  neagra, ... 
Pentru a evita murdarirea prea rapida a sistemului de incalzire din cauza rezidurilor din retea, fluxului de lipire si alte depozite, curatarea sistemelor este recomandata la inlocuirea unei centrale sau in momentul punerii in functiune a unui sistem nou de incalzire, pastrand astfel investitia. 
Costul interventiei de curatare se va amortiza in unu/doi ani in functie de combustibilul folosit, cu o economie la incalzire de 10 pana la 25%. 
Cazanul va functiona mai putin pe parcursul zilei crescand astfel longevitatea lui.

sursa; http://www.foxyplast.ro/
http://desembouage-circuit-de-chauffage.fr/intervention-desembouage/quand-desembouer-circuit-chauffage

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu