marți, 3 februarie 2015

Calcarul si coroziunea din sistemul de incalzire

Calcarul si coroziunea din sistemul de incalzire

Calcar si coroziunea este un cocktail periculos pentru retele de apa!
Depozite de calcar in conductele de apa, schimbatoare (incalzitoare de apa electric) ... ridică probleme semnificative si recurente. Depozitele de calciu duce la costuri semnificative de reabilitare a conductelor de apa si incalzire si sunt, de asemenea, responsabile de pierderi semnificative de energie. 
Calcar (carbonat de calciu - CaCO 3 ) este omniprezent in natura ca calcit, marne, creta si marmura. Este foarte dificil sa se dizolve. Cu toate acestea, acesta devine usor solubil printr-o reactie chimica cu apa (H 2 O) si dioxid de carbon (CO 2 ) si este transformat in carbonat de calciu. Se poate realiza in ciclul de apa, inclusiv apa potabila cand apa este incalzita, echilibrul chimic este inversat si din nou conduce la precipitarea si cristalizarea calcarului (calcifiere).
Apa cu o duritate totală de 10 ° fH (1 mol / m 3 ) pot forma in timpul incalzirii in schimbul suprafetele 100 g de piatra maxima pe m 3 de apa, din care aproximativ 80-90g calcar. 
Calcarul se afla in stare de functionare in conductele de apa, incalzitoare de apa, rezervoare de apa calda, masini de spalat, masini automate de cafea, boilere schimbatoare de placi, schimbatoare de caldura, boilere ... Exista o reducere a transferului de caldura intre apa de incalzire si sursa de caldura: 1mm calcar pe suprafata unei rezistente a unui rezervor de apa determina o pierdere de randament de 10% ( 20% la 3mm la 6mm 35%, 50% pentru 12mm). In plus, depozitele de calciu ofera sprijin pentru dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi Legionella sau alge.

sursa
www.foxyplast.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu