marți, 5 august 2014

Cand ar trebui sa fie spalat un sistem de incalzire?

Cand ar trebui sa fie spalat un sistem de incalzire?

Un sistem de incalzire va avea nevoie de o spalare initiala, imediat dupa instalare, pentru a elimina orice reziduu de flux sau compusi din imbinarile teavilor, plus orice particule metalice, cum ar fi resturi ramase de la instalarea recenta a conductelor  sau a modificărilor aduse.
Daca sistemul este mentinut in mod corect, bine conceput si se trateaza in mod regulat cu un inhibitor de coroziune, atunci este putin probabil sa aiba nevoie de spalare, asta pana cand vor intervenii schimbari semnificative aduse sistemului de incalzire.
Indicii ca namolul poate fi o problema atunci cand apar  :
- Parti reci , la partea de jos a radiatoarelor.
- Parti ale unui sistem care nu mai degaja caldura corect.
- Zgomote excesive   produse de un cazan de indata ce se incalzeste.
Sistemele ar trebui sa fie, de asemenea, spalate bine inainte de instalarea unui cazan in condensatie, deoarece schimbatoarele de caldura din acestea sunt deosebit de sensibile la contaminari din sistemul de incalzire.

www.foxyplast.ro

Un comentariu:

  1. Foarte interesant articolul si foarte educativ. Pot spune cu cea mai mare incredere ca citirea acestuia m-a ajutat in viata mea de zi cu zi. Tot ce tine de domeniul constructiilor si instalatiilor mi se pare foarte interesant iar prin aceasta cale tin sa ii multumesc celui care a scris acest articol. Daca tot suntem pe acest subiect, al constructiilor si instalatiilor as vrea sa precizez un singur lucru: pentru cei interesati de mai multe informatii legate de fose septice ecologice puteti gasi o lista de preturi fose septice la: http://www.poli-tan.ro/preturi-fose-septice.html

    RăspundețiȘtergere